Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Gårdnisse, Skagen Bryghus

Jow det …
 
Det er ved at være længe siden, vi sidst har haft besøg fra Skagen. Faktisk ligger det så langt tilbage som sommeren 2011, da jeg prøvede deres pilsner, Sparbryg. Generelt har Danmarks formentlig nordligst liggende bryggeri gjort det godt med karakterer stabilt omkring de fire stjerner. Det er derfor ikke uden forventninger, at jeg åbnede aftenens øl.
Det er en dejligt mørk sag, natsort med lystbrunt skum. Restgæren gør sit til at gøre brygget uigennemskinneligt. Duften ligger i det maltede område med en kant af sure æbler og karameliseret sukker. Det er næppe overraskende, da brygget er tilsat farin.
Sødmen og det julede udtryk skuffer til gengæld ikke. Farinsukkeret er vel integreret i en maltdomineret sødme med en syrlig kant af æbler og svedsker, og en bitter kant af hasselnødder … ja, det bliver faktisk ikke mere julet. Brygget er tilpas fyldigt, og en krydret krop af nelliker og kanel fuldender et gennemført juleindtryk.
Så gennemført og traditionelt julet er det, at det ikke undgår også at være tandløst, lidet overraskende og overordnet usofistikeret. Men en nydelse er den da, og passer godt til den fede, søde julemad uden at imponere unødigt. En kant, der nok skal jage de snebajerforfaldne skamridere af de allerstørste konsumbrygproducenters standardsprøjt væk, kan findes i den syrlighed, restgæren giver i brygget over tid. Således undgår Gårdnissen også at blive fuldstændig tandløs og ligegyldig,

3-en-halv-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 10:58

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme