Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

First Mate Craft Pilsner, Svaneke Bryghus

Med lidt mere …

Med COVID-19 hængende som en tung, deprimerende dyne over det ganske land, er der rig mulighed for at afprøve supermarkedernes udvalg af specialøl for tiden. Ja, det er der egentlig ikke for mig, for jeg er – ironisk nok – en af dem, der arbejder, mens resten af landet er lukket ned.

At tænke sig. Netop som udsigterne til at jeg skulle få et arbejde så værre ud end måske nogensinde før – what with coronarelateret nedlunkning af snart sagt alt, fik jeg nærmest smidt et job i nakken. Man har lov at være heldig, åbenbart.

Jeg var også så småt ved at få pip af at være i kvasi-karantæne-mode. Mine børn var hidsigt understimulerede, hvilket så småt var begyndt at gå mig på nerverne. Jeg tror jeg ville have elsket sådan en ufrivillig ferie, hvis jeg havde oplevet noget lignende, da jeg selv gik i skole. Men i modsætning til mig dengang, så kan mine børn rigtig godt lide deres skole. Gid jeg selv havde haft det sådan dengang.

Vel – det skal ikke være nogen hemmelighed, at nedlukningen af landet faktisk tog toppen af min ledighedsrelaterede depression. Kravene til ledige om et bestemt antal ansøgninger og den slags blev lagt på is, og selvom det ingenlunde har været et problem for mig at finde det nødvendige antal relevante stillinger at søge, var det alligevel en form for lettelse.

Mit nye job er til gengæld hårdt som ind i h… Jeg laver stålarmering til betonelementer til byggeindustrien. Det er fysisk krævende arbejde i akavede stillinger – gerne noget med at sidde på knæ i lang tid ad gangen. Men ikke to arbejdsopgaver er ens, og der skal bruges en masse forskellige slags værktøj i processen. Det ensformige fabriksarbejde som jeg varetog i fiskeindustrien er dermed erstattet af noget, der er langt mere interessant, udfordrende, mindre nedslidende … og langt langt mere anstrengende.

Jeg er drønhamrende træt når jeg kommer hjem – fysisk. Psykisk er jeg til gengæld ved at være på toppen igen. Jeg har ikke bare lyst til at skrive om øl igen – jeg trænger faktisk til det, så lad os se at komme i gang!

På Faktas hylder kan man stadig finde Svanekes relativt nye serie af specialøl (husk nu at holde afstand til andre, når I om lidt farer ned i butikken for at rive dem ned fra hylderne). Dette bryg kaldes en ‘craft pilsner’ hvilket ikke kan undgå at gå mig en anelse på. ‘Craft’ er engelsk, mens ‘pilsner’ er en dansk betegnelse. Den slags uelegant sprogforvirring har aldrig været mit store nummer.

Vel, det er øllet det handler om. Meget lyst og friskt ser det ud, men måske falder skummet lige en anelse for hurtigt. Bouqueten byder til gengæld på lidt af hvert. Ikke bare en markant humlenote, der er blød og imødekommende rar, men også kraftige frugtnoter af modne æbler og blommer.

Også i smagen blander frugterne sig med øllets krydderi. En mild og smagfuld blanding af sødt og bittert. Blommer og koriander i Svaneke Bryghus’ friske og vederkvægende indpakning. En effen forårsbebuder ude i de mange små isolerede hjem, hvor man finder glæde i de små, nære ting, mens man venter på at stormen lægger sig.

Glem ikke at vaske hænder derude.

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 5. august 2020 — 16:22

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme