Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Everards Original, Everard Brewery

– Uinspirerende og uinteressant.

Everards Original er købt i Fakta, som en del af et tilbud på et mindre valg af udenlandske øl. Lur mig, om ikke de kaldes specialøl, selvom der intet specielt er ved dem.

Nærværende øl er ganske vist en ale, en overgæret øl, og dem ser man ganske vist ikke mange af i det danske standardsortiment. Til gengæld ser man masser af dem i oprindelseslandet England. Der drikker man – også til dagligt – ales, som masseproduceres til formålet. Der er ingen grund til at kalde den slags øl specialøl, men i det mindste er prisen denne gang ikke ligefrem uforskammet. Denne forhandles til 8,- kr. stykket, hvilket ikke er så meget mere end ½ l. øl i øvrigt koster, så snart der ikke er tale om Faktas iøvrigt udrikkelige discountmærker.

Everards original har en rigtig flot dyborange, næsten rød farve – denne gang skabt uden brug af skumle farvestoffer – lær, danske ølbryggere! Duften er letsødlig og let er lige ordet, for den er ikke særlig kraftig. Skummet er relativt tæt, lidt mere gyldent end off-white, men så heller ikke mere.

Smagen er mere i det bitre hjørne, aromaen er domineret af bitter humle og kaffenoter. Ingen af delene er dog særlig imponerende eller markant. Bitterheden mangler noget soliditet for at kunne kaldes mere end bare i orden.

Der er tale om en jævnt god øl, der hverken formår at være rigtig velbehagelig eller decideret ringe.
2-stjerner

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 19:41

1 Comment

Add a Comment
  1. fandt dem lige til 1 femmer dd. Snupper nok dEm alle i morgen:-)
    mv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme