Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Er jeg for hård?

Det sker nok for os alle ind imellem. Man kommer til at sige eller skrive noget, som nogen tager anstød af, føler sig truffet af, eller på anden måde generes af. Det sker næppe sjældnere i vore dage, hvor de elektroniske medier og sociale netværk er tilgængelige for alle og enhver, hvormed det er blevet nemmere at give udtryk for sine holdninger – både nuanceret, og – som det nok er tilfældet i nærværende ølblog – råt for usødet og uden omsvøb.

Jeg har modtaget en kommentar på et indlæg, jeg skrev for over et år siden om Carlsbergs Tuborg Fine Festival. En læser føler sig meget truffet over, at jeg kalder de øl, der åbenbart er hans favoritøl, for spritterøl, og i hans optik svarer det åbenbart til, at jeg mener, at alle der drikker disse øl er alkoholikere. Jeg mener naturligvis intet som helst i den retning, hvilket fremgår af indlægget: Dertil kommer, at det ikke kun er sprittere, der drikker disse øl. Jeg kender flere, der kun drikker til fester, som foretrækker denne type øl, fordi den hurtigere gør en fuld.” – Så skulle det vist være sat på plads, forudsat at vi anerkender at ordene “spritter” og “alkoholiker” er nogenlunde synonyme.


Jeg har da også hurtigt tilbagevist kommentarens påstande, men vil alligevel for en sikkerheds skyld spørge læserne: Går jeg over stregen i mine anmeldelser? Er jeg for grov – ikke bare over for bryggerierne, som er dem, jeg oftest giver det glatte lag, men giver jeg også nyderne af øllene for mange slag på vejen?

Jeg har valgt en skarptskåret retorik i mine indslag for at gøre det klart, hvad jeg mener, samt at gøre indlæggene mere underholdende – men er mine tirader i omtalte – og andre tilfælde – gået over stregen for almindelig anstændighed i jer læseres øjne?

Jeg modtager hellere end gerne konstruktiv og destruktiv kritik, og håber på en ophedet debat.

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 12. august 2015 — 08:15

4 Comments

Add a Comment
 1. Selvsagt ikke. Hårdheden er, ved siden af dine ganske præcise smagsløg, bloggens fremmeste kvalitet.

 2. Du skal som blogger være ærlig og gå direkte til sagen ellers bliver det hurtigt ligegyldigt og uinteresant. En blogger uden mening er overflødig imo… Så kan man være enig eller uenig med dig, men det skal der også være plads til.

 3. Jeg synes ikke at du er for hård, jeg synes kun at det er godt at du tør sige din mening.
  Det sker ganske ofte at jeg ikke er enig med dig 😉 men jeg synes kun at det er godt at høre et andet synspunkt.
  Man skal selvfølgeligt passe på, at det ikke bliver kritik, bare for kritikkens skyld, men så er læserne vel ikke dummere, end at de selv kan skille snot fra skæg…
  Jeg synes at du skriver godt, og kan godt lide din blog.
  vh

 4. @Brian – Det er sandt, vi har ret forskellige opfattelser af, hvad godt øl er. Og således supplerer vores blogs jo netop fint hinanden, så man altid kan få en second oppinion, som det hedder på nudansk.
  Læs Brians blog her: http://xn--hjtskum-q1a.blogspot.com/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme