Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

En opdatering …

En opdatering …
Det er efterhånden længe siden, jeg sidst skrev et redaktionelt indlæg, altså et indlæg, der ikke var en anmeldelse af en øl, jeg har drukket. Der er imidlertid sket ganske meget i mit liv på det sidste – ikke kun på ølfronten, så jeg tænkte, det var på høje tid med en opdatering.
I starten af september flyttede jeg med familien til Irland, hvor jeg havde fundet arbejde. Jeg nåede da også at smage på de lokale varer – kenderne af min blog vil vide, at det skete uden at blive sønderligt imponeret.
Opholdet i Irland kom ikke til at vare længe. Det er kort sagt ikke et land for børnefamilier. Det koster det samme som et hus at få et barn passet, og med to børn, ja, så ville det kræve udgifter svarende til tre husstande, hvis vi begge skulle arbejde. Alternativet, som vi troede vi kunne leve med, at den ene blev hjemme og passe børn, blev sammen med en mere eller mindre forgiftet vandforsyning, et bureaukrati, der får Kafkas skrifter til at ligne en præsteskole på udflugt, og arbejdstider og forhold, der hører 80’ernes England til for meget af det gode …

Så vi tog hjem. Meget tidligere end planlagt. P.t. bor vi hos min kære fader i Hvalsø ved Roskilde, fire mennesker klemt sammen på et lille hummer, hvor vi … egentlig har det ganske hyggeligt, selvom det også er lidt trangt undertiden. Efter 1½ uge på i Københavnsområdet fik jeg desuden arbejde – det var halvt så mange uger, som antal år jeg var arbejdsløs i Aarhus – det kunne man godt tage og tænke lidt over.

Irland gjorde med andre ord det, som vi havde håbet. Landet gav mig den erfaring der skulle til, for at jeg endelig kunne finde beskæftigelse. Selvom besøget var kort, var det alligevel en succes, og bestemt ikke noget, vi ser tilbage på med skuffelse, selvom det også har været en hård tid.

I Hvalsø har jeg også allerede fundet et par ølpushere. Den lokale brugs er en af de største supermarkeder overhovedet på egnen, og trækker kunder fra så fjerne egne som Tølløse, Stenlille og Lejre. Det er klart, at man med et sådan kundegrundlag nødvendigvis må have et ordentligt udvalg i øl … Eller også er det bare sjovt at sige.

Derudover har den lokale fakta ligesom hin i Hasle vist sig leveringsdygtig i et ganske bredt udvalg af både inden- og udenlandske specialøl. F.eks. dette nydelige sæt, der kunne købes for kr. 25,- stykket, fire gange 0,75 l. En højst rimelig pris for godt øl, skulle jeg mene – selvom det selvfølgelig først skal vise sig, hvorvidt det egentlig kun er prisen, der er rimelig.

Der er i hvert fald fortsat masser af liv her i ølbloggen. Det er skønt at være tilbage i Danmark, og inden længe håber vi også på, at vi inden længe kan flytte hjem – helt hjem – det, jeg mere end noget andet sted i verden anser for hjem – hjem på Amager … Jeg har allerede nydt en gang igen at være ude på Sundby Idrætspark for at se Fremad Amager få tæv. Men denne gang kunne jeg nyde det i selskab med min familie.

Først nu har jeg indset, hvor meget jeg har savnet Danmark – og København. Det er skønt at være hjemme igen, og jeg har lært, at jeg og min familie ikke egner sig til livet som immigranter.

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 12. august 2015 — 08:23

1 Comment

Add a Comment
  1. Velkommen hjem Kaj. Der er jo som bekendt ikke noget der er så skidt at det…. jaja 🙂 Men godt at du kan omsætte oplevelsen til en erfaring med positive ingredienser. Og Amager er jo bare bare dejlig 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme