Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Elmegade IPA, Bryggeriet Skands


Letbleg omgang

Vestegnsbryggeriet Skands – ja, jeg troede også engang, at Skands måtte være en lille flække i Jylland, men bryggeriet ligger i 2605 Brøndby – har været besøgt før, og udbyttet af gæstebuddet har været varierende i kvalitet.

Jeg valgte derfor at spille sikkert, da der var tilbud på deres øl i Irma (ja, tilbud og tilbud … var det en 50’er, jeg gav for to øl? Ikke ligefrem billigt). En IPA går man sjældent galt af, og der loves da også bitterhed for alle pengene på bagetiketten.

Der er da også masser af skarp humle at mærke i duften, der igen bringer mig hjem til hjemmebryggeriet på badeværelset på første sal i mit barndomshjem. Og så alligevel ikke så tung, som jeg husker hine barndomsdage. Dette er friskere, skarpere – men lige så kraftigt. Jeg glæder mig allerede til at sætte glasset med det tågede, korngule bryg for munden.

Men for ikke at få hele kyssetøjet syltet ind i en sej til gummiagtig hvid substans, ikke ulig æggestand, der har lagt sig oven på selve brygget må jeg lige vente lidt … og lidt mere … og så alligevel vælge at få skægget fedtet ind i det måske mest holdbare skum, jeg til dato har oplevet. Og når det er faldet, klæber det fortsat til glasset – jo, det visuelle indtryk lader ikke meget tilbage at ønske.

Efter sådan en indledning er det desværre også alt for let at blive skuffet. Og brygget lever da heller ikke i tilstrækkelig grad op til sin skarpe, kraftige duft. Bevares, der er da rigeligt med humle og bitterhed i brygget, og trækker man lidt luft ind over tungen, og lader øllet skvulpe henover mandlerne, opnår brygget da også lidt mere end bare et ‘godkendt’-mærke.

Men der skal arbejdes for sagen, og en ledsagende bolsjesødme, der i sig selv er behagelig og velplaceret, tager toppen af bitterheden. Det er ærgerligt, hvis man ønsker en rå, ukompromitteret bitterhed, for det får man ikke her. Denne IPA stryger én med hårene og sørger nidkært for at holde bitterheden inden for grænsen af, hvad det store flertal af Tuborgbællende forbrugere stiller sig tilfreds med.

Det ku’ vær’ så godt – men så faktisk ikke helt så godt, som det kunne være, endskønt det endnu er mange klasser over ‘mislykket’.
3-en-halv-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 10:59

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme