Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Elllie’s Brown Ale, Avery Brewing Co.

2014-08-29 18.42.12

Tilpas …

Jeg var forleden nede i Toft Vin på Islands Brygge for at indløse et gavekort. Jeg fandt lidt forskelligt til nedtællingen til øl nr. 500, og da jeg skulle betale, ja, så var der lidt til overs. Og så skulle jeg i al’ hast finde en øl mere.

Valget faldt på denne øl. Der er en stor vuffer på forsiden, og selvom jeg ikke er hundemenneske, så har jeg ikke de dårligste erfaringer med øl, der på en eller anden måde forbindes med hunde. BrewDog har for det meste gjort det godt. Flying Dog ikke helt så godt, men begge har i hvert fald klaret sig bedre end Brew Cat (må jeg som kattemenneske modstræbende indrømme).

Ellie’s Brown Ale er en amerikansk brown ale, selvom det ved gennemlysning afsløres, at farven egentlig er en meget mørk udgave af rød. Skummet afslører, at der ikke er tale om en stout. Det er for lyst, og det falder med lystigt knitrende brusen uden at efterlade de store spor af klister på glassets sider. Især det larmende skumfald karakteriserer genren. Duften peger desuden i retning af en sødere oplevelse end stouts i hvert fald er flest. Branket karamelmasse dominerer, tæt forfulgt af mokkafylde og en biduft af fåreuld. Det sidste er i hvert fald originalt, men samtidig måske ikke ligefrem gunstigt varslende.

Det er nu ikke vådt får brygget smager af. Til gengæld genkender man måske en snert af krydderierne fra letgrillet lammekølle. I den rare, letrøgede, brankede blanding af kaffe, karamel og lys chokolade kan man måske også finde en berøring af rosmarin. Det er vel begyndelsen til eftersmagen af sød lakrids.

Og sådan er det hele vejen igennem. Rart, letbranket, tilpas sødt, adækvat bittert, så fyldigt det skal være … Men altså – man ville bare gerne have lidt mere af det hele. Mere bitterhed, mere fylde mere … smag i det hele taget. Jo, det smager da godt – lækkert endda. Men det fremstår stadig som en øl, der kunne have givet så meget mere.

Og så er vi ikke engang nået til, at jeg gav kr. 30,- for 0,33 l. Og i det lys bliver den lidt for allestedsnærværende tilpas-men-så-heller-ikke-et-gram-mere-hed så meget desto mindre tilpasset.

4-en-halv-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 10. juli 2016 — 23:06

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme