Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Ekstra Julebryg, Ørbæk

Udmærket pilsner
Min kære fader havde fået denne øl i gave af … Det var hans ønske, at vi anmeldte den sammen, og som sagt så gjort.
Ekstra Julebryg er endnu en juleøl af pilsnertypen. Brygget er ovre i den lidt mørkere pilsner, svarende til fx Flensburger Pilsener, med en dertil svarende duft af humle. Skummet er hvidt og klart.
Både min far og jeg begejstredes ved bryggets formidable fylde. Endskønt brygget vitterlig er en pilsnerøl uden nogen form for jule- eller andet krydderi, så formår den at kærtegne gane og gummer med en fløjlsblød fylde, der i sig selv gør brygget værd at prøve.
Vi fandt begge nydelse i den markante, omend velafstemte bitterhed, der dog ikke kan rende fra at være en bitter pilsner, og ikke nogen mørk, sød, julebryg, der kækt blander sig med den brune sovs, de søde svedsker og det mildt krydrede andebryst. Vi var begge rørende enige om, at endskønt det var en udmærket pilsner, så var det begrænset, hvor velegnet den var til julemaden. Ikke at den egentlig var uegnet til julemaden – eller til noget andet mad i det hele taget. Mest var den egnet til at slukke sin tørst i en øl, der blot er væsentlig mere velsmagende end det tynde pilsnerøl, som Danmarks store bryggerier er alt for kendt for.
Ud over de bitre og sprøde pilsnertoner kunne man dog også finde andre indtryk. Fylden kom af en letsød bi- og eftersmag med karakter af chokolade. Min far kunne godt mærke fylden, og måske en antydning af noget sødt, men som chokolade ville han dog ikke betegne den.

Meget mere er der ikke at sige om brygget. Det smager godt, om ikke af jul, så i hvert fald af øl.

Min far giver brygget

4-en-halv-stjerne
Selv hælder jeg til forsigtigere
4-stjerner

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 10. juli 2016 — 23:23

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme