Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Duff Beer, bryggeri ikke angivet

Bloggen har holdt lidt pause – og det er nok ikke sidste gang, det sker. Motivationen for at skrive fast har svigtet lidt, men inden jeg for alvor holder pause, skal læserne have en sidste anmeldelse med af en øl, der efterhånden har udviklet sig til en moderne klassiker.

Duff Beer er et mærke, der oprindeligt er skabt af folkene bag The Simpsons. Duff går for at være et tyndt industriprodukt uden særlige meritter. Det er selvfølgelig fristende at bedømme øllet på dette grundlag, for man får nemt på forhånd den opfattelse, at det må være aldeles forfærdeligt.

Men så gal er den nu heller ikke. Der er ikke nogen overraskelser ved øllet – heller ikke negative – man kender til hudløshed den strågule farve og det kridhvide skum. Duften er meget vandig – hvis den overhovedet er til stede.

Smagen er ganske uinspirerende, humlen er meget svag, og overdøves dels af en syrlig, dels af en metallisk bismag. Ingen af bismagene bliver dog så dominerende, at øllet ligefrem bliver udrikkeligt, men det er ganske vist en meget tynd kop øl, der måske lige er en kende mindre ringe, end hvad man forventer efter at have set The Simpsons – og så heller ikke et hak bedre.

Den er sjov at prøve, og med det mangelfulde smagsbillede, kunne den nemt blive populær her i landet. Formentlig er det markedsføringen, der gør den for dyr til, at den ville kunne begå sig side om side med øl af samme tvivlsomme kvalitet – og så alligevel. Duffer ikke decideret ringere end Cults modbydelige Kay-sar-øl – den er faktisk en tand – om ikke bedre, så i hvert fald – mindre ringe, så måske har Duff en fremtid som andet og mere end blot en kuriøsitet herhjemme.

Men jeg drikker den næppe igen – så hellere soda- eller postevand.
1-halv-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 21:11

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme