Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Double Brown Ale, Svaneke Bryghus

Langt mellem snapsene


Jeg må hellere få tømt mit køleskab for alle de øl, der ikke er juleøl, nu hvor jeg så småt har taget fat på julesæsonen. Nærværende øl fra Svaneke Bryghus har efterhånden ligget der længe, og var i sin tid en del af et tilbud på 3 for 20 kr. i min lokale Fakta. Som bekendt bugner supermarkedet pludselig af interessante øl – ikke mindst juleøl – og det endda af langt mere interessante øl, end dem fra dette brand, der med mikrobryggeriernes sejrsgang herhjemme, efterhånden har lagt sig på en af de magelige pladser bagest i hovedfeltet, hvor innovationen ikke rækker længere end hvad der udtænkes på Carlsberg, Harboe og lignende insignifikante aktører … Målt på nytænkning forstås..


Og selvom farven er flot brunorange og i øvrigt mat og tåget, da øllet er ufiltreret, og skummet både er fyldigt og nydeligt gyldent – ja, så er der ikke meget bouquet at komme efter. Duften er letsyrligt sød uden nogen nævneværdig fylde. Man skal ikke være meget forkølet, før den faktisk forsvinder helt.


Og smagen formår ikke at rette op på de dårlige førstehåndsindtryk. Der. er tale om en ganske let brown ale – at det er en double. – og derfor stærkere bro.wn ale – gør ikke noget for smagen overhovedet.. Fylden mangler i en iøvrigt uinspirerende og tam syrlig smag, hvor gær dominerer, hvor der er alt for lidt brændt eller sød malt, og hvor den afsluttende humlebitterhed er for tam.


Det er ikke første gang at Svaneke Bryghus skuffer, og formentlig heller ikke sidste. Der er efterhånden meget langt mellem snapsene i rækken af bryggeriets produkter, og mageligheden synes nu for alvor at have sat ind, efter at brandet har slået sig fast. Det er en trist udvikling, men det var også forventeligt, at det ville ske med et eller flere af de gamle mikrobryggerier før eller siden.
2-stjerner

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 19:29

3 Comments

Add a Comment
 1. Om man kan lide den eller ej er naturligvis ikke til at diskutere, men double hentyder til, at den er gæret med både over og undergær.

  Jeg ville have tildelt den tre stjerner.

 2. Mange tak for den oplysning!

  Jeg har i mit stille sind forbandet langt væk, at jeg ikke vidste – og heller ikke nemt kunne finde ud af, hvad det ville sige, når noget var en double/dobbelt/dubbel m.v. Google, fx kunne slet ikke hjælpe.

  Well – jeg har aldrig påstået, at jeg var nogen stor ekspert i øl – jeg har bare en holdning til, hvad der smager godt og navnlig ikke smager godt :-).

 3. Det bliver måske lidt nørdet, det her er faktisk meget godt.

  http://www.oeldommer.dk/?page_id=8

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme