Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Double Bock Beer, Ørbæk

– Lækker nøddeagtig bock.

For efterhånden et godt stykke tid siden fandt jeg en runde Ørbæk-øl på tilbud i min lokale Kvickly. De stod nederst på hylden med økologiske kvalitetsvarer i stedet for den sædvanlige plads bland specialøl, og undertegnede hoppede selvfølgelig på dette billige og dumsmarte marketingstunt med benene samlet.
Men Ørbæk-øl er sjældent ringe, så jeg havde en formodning om, at det næppe var noget dårligt køb, og indtil videre har jeg haft ret.
Ikke alene har Double Bock Beer en fin orange farve og en sød maltduft med stænk af bitter humle, der ledsages af tæt gyldent skum og en god smag. Ingen af delene ødelægges af, at der skulle ryge et stykke kylling ned i glasset. At putte mad ned i glas er på det seneste blevet lille Thorolfs yndlingsbeskæftigelse ved middagsbordet, og mit ølglas skulle heller ikke gå ram forbi.
Kyllingen kom til at smage lidt mærkeligt af at være dyppet i øllet (omend ølmarineret mad for det meste er en fest). Øllet i sig selv til gengæld lod ikke meget tilbage at beklage sig over. Det afgiver en ganske intens smag af sød malt og nøddeagtig bitterhed, der blander sig i et næsten perfekt forhold. Den ledsages af en vis sprittethed, hvilket ikke er mærkeligt med en alkoholprocent på 7,8, men det ødelægger ikke helhedsindtrykket – snarere giver det brygget lidt ekstra fylde. Det nøddeagtige – valnøddeagtige – bliver mere intenst som brygget får temperatur. Det eneste, man kan beklage sig over, at den nøddeagtige smag lidt for hurtigt klinger af i eftersmagen.
Velbekomme!

4-en-halv-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 10. juli 2016 — 23:54

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme