Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Det’ bare Løkken – Indledning

Løkken eller ej?

Nej, jeg holder mig bestemt ikke for god til at bruge platte ordspil, når jeg skal finde på nye temaer. Det burde ikke komme som den store overraskelse for faste læsere, og eventuelle nye læsere kan hermed være advaret.

Det er ellers ikke småting, jeg skal samle op på. Sean Connery – den originale og i mine øjne for evigt og altid bedste James Bond – er død. Han var vidst lidt af en nar i det virkelige liv, ikke mindst hvad angik hans syn på kvinder. Og det passede jo sådan set fint med hans Bond-roller, der ikke ligefrem kan anklages for at være videre kønspolitisk progressive. Jeg vil imidlertid bedst huske Connery for hans rolle i Outland, der stadig den dag i dag er min yndlings-science fiction film over dem alle.

Efter at en bande gale religiøse fundamentalister har myrdet en fransk lærer står barneagtige provokatører nu nærmest i kø for indirekte at forårsage endnu et terrorangreb. Herhjemme gælder det Pernille Vermund og Nye Borgerlige, der vil udgive Charlie Hebdo’s tegninger, der afstedkom terrormordet i Frankrig i annonceform. Aktionen spinnes som et slag for ytringsfriheden – en ret der i sin tid blev givet til de undertrykte, så disse havde en mulighed for at kritisere magten. Nu skal den åbenbart bruges som undskyldning for at tilsvine og marginalisere en etnisk-religiøs gruppe yderligere. Charlie Hebdo har kort før redaktionens afslutning sagt nej – og det har Pernille Vermund og Nye Borgerlige rigtig godt af.
Det skulle ikke undre mig, at Vermund & Co.’s egentlige mål var at fremprovokere et angreb som det i Frankrig. Så ville partiet have den bedste begrundelse for at iværksætte deres liderlige drøm om etnisk udrensning af Danmark. Ofrene for terrorangrebet ville Nye Borgerlige-slænget naturligvis være lige så bedøvende ligeglade med som de mange tusind uskyldige, der ville blive udvist af Danmark som led i udrensningsprocessen. For det fascistiske parti Nye Borgerlige har mennesker – inklusive deres egne vælgere – kun værdi, når de kan bruges til at opnå politiske mål. Og hvis de må dø i processen, tjah så … [forestil dig Pernille Vermund trække på skuldrene og slå ud med hænderne her].

Et konkret eksempel på dette kan ses i USA, hvor fascisten Donald Trump lader til at være bedøvende ligeglad med de mange vælgere, der møder op til hans valgmøder. Én ting er den omsiggribende globale pandemi, hvorunder kun psykopater ville samle så mange mennesker i en sådan tæthed som han gør. En anden er Trumps totale ligegyldighed over for sit publikum, når valgmøderne er overstået. Flere gange er deltagerne efterfølgende blevet efterladt frysende i vejkanten, fordi de busser, der skulle fragte deltagerne tilbage til deres biler, ikke har kunnet nå frem.
Trump kunne selvfølgelig ikke være mere bedøvende ligeglad. For ham handler det kun om at vinde valget – og om nødvendigt stjæle det. Om han vil få højesteret til at erklære ham som vinder, eller han vil uddirigere sine dødspatruljer – I ved, Proud Boys, Boogaloo Boys etc. – eller eventuelt begge dele må tiden vise.
I mellemtiden kan jeg vel glæde mig over, at jeg i det mindste har fundet en del af årsagen til, at jeg i disse dage atter er røget godt og grundigt ned i kulkælderen. Det er ikke kun, at der ikke er udsigt til arbejde, og at jeg nok ender med at skulle melde mig arbejdsløs igen. Det er i den grad også fordi valget i morgen er den største gyser siden Tyskland 1932 med potentiale for endnu større globale katastrofer end dengang …

Puha … nå, men det var de her nye øl, vi kom fra. Eller, det gjorde vi jo egentlig ikke. For jeg fik vist kun antydet i starten af dette indlæg, at det ville komme til at handle om andre ting, end de sindssyge katastrofer, der truer os.
Sagen er den, at Løkken Bryghus har været vildt søde. De har sendt mig en hel stribe øller at anmelde, hvilket vil komme til at fylde rigtig meget her på bloggen det næste lange stykke tid. Bryggeriet har i deres mail til mig fortalt, at dagblade og andre medieaktører lader til helt at have mistet interessen for at skrive om øl, hvorfor bryggerierne må ty til nye metoder for at få det glade budskab om deres produkter ud til forbrugerne.
Derfor har de sendt en samling øl ud til en lang række … [idrk] influencere (hvoriblandt jeg skammer mig en anelse over at måtte tælle mig selv. Men det er jo ikke desto mindre barske realiteter, som jeg ikke rigtig kan kæmpe imod …) for at de på den måde kan få sig noget tiltrængt omtale.
Og gerne for min skyld, for øllene fejler jo ikke noget! … eller … det ved jeg jo ret beset ikke, før jeg har prøvet dem. Så det må jeg hellere se at komme i gang med.
Med andre ord; velkommen til bloggens nye tema:

‘Det’ bare Løkken’!

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 2. november 2020 — 17:58

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme