Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Dark Horse, Ørbæk

– Mørk og god.

Jeg bevæger mig langsomt videre gennem Kvicklys tilbud på Ørbæk-øl med røde etiketter, og har fundet en øl ved navn Dark Horse.

Dark Horse lever vel op til sit navn, måske lige bortset fra, at der rent faktisk er tale om en øl, og ikke om en hest. Der er tale om en mørk tysk øltype ved navn Schwarzbier, som igen er beslægtet med de mørke tjekkiske, undergærede øl, og dermed svarer til de mørke lager-øl som f.eks. Rød Tuborg. Den er tilmed – som alle Ørbæks øl – økologisk.
Og mørk er den som antydet – dyb rødbrun, hvis man lyser igennem den, og ellers sort. Skummet er meget tæt, og ganske flot, letgyldent og måske alligevel lysere, end man kunne forvente med den lød. Det er en meget fast skumkrone, der næsten kan modelleres til figurer, om man skulle få lyst dertil. Duften er maltagtigt sød med visse syrlige, omend ikke eddikeagtige, toner.
Smagen er både kraftig og fyldig, primært sød med fersken- og nektarinaroma garneret med kraftige malttoner. En blid nøddebitter bismag ledsager den primære smag på vej hen over tungen, og dominerer en ikke ueffen, men alligevel ikke helt tydelig nok eftersmag. Den er også en kende syrlig i smagen, på samme måde som let overmodne blommer kan være det, men ikke på en måde der skæmmer. Tværtimod er syrligheden med til at give brygget karakter, så det endelige smagsindtryk ikke bliver for standardiseret, for det er trods alt gammelkendte smagsindtryk øllet spiller på.

4-stjerner

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 01:02

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme