Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Darguner Pilsener, Darguner Brauerei (Julekalenderøl IX)

2014-12-19 17.56.02Fordom bekræftet …

Variationen er virkelig ikke stor, og mine fordomme om den tyske brygtradition bliver kun bekræftet om og om igen for hver julekaldenderøl, jeg afprøver. Tyskland er oversvømmet i tyndt, anonymt pilsnerøl, der måske nok er rent og smukt i sin simplicitet, men lige så smukt, rent og simpelt det er, lige så kedeligt er det også.

Og med denne øl blev beskrivelsen understreget, plus at den blev *fremhævet* med fed skrift, skrevet i VERSALER og kursiv. Om Darguner har gjort sig ekstra umage for at gøre øllet så anonymt som overhovedet muligt står hen i det uvisse, men hvis det er tilfældet, har brygget ramt bullseye.

Brygget er jævnt pilsnergyldent med snehvidt, almindeligt skum, hvis levetid må betegnes som gennemsnitligt. Humle er, som så ofte med de tyske pilsnere, det eneste man rigtig kan mærke i duften. Der indgår også en masse vand, der fortynder duften – og formentlig også smagen, men vi må få se. Overraskende mærker man også en enkelt sød honningnote. Så en lille detalje kan spores i den ellers billardkuglejævne overflade.

Og brygget er som forventet ganske tyndt. Humlen kan nu alligevel smages, og i sig selv er den velsmagende. Dens eneste fejl er dens svaghed, og hvis brygget kunne brillere ved mangler, så mangler brygget fx harskhed, surhed, metalliskhed og stort set alle andre grimme træk ved øl, man kan komme i tanker om. Til gengæld mangler det også rigtig mange andre ting, der lettere generaliseret kan sammenfattes i ét ord på sølle fire bogstaver – smag.

Men den søde honningnote kan faktisk også mærkes i smagen, så karakteren for det *ALLER*-jævneste, *ALLER*-anonymeste og *ALLER*-kedeligste øl formår den lige akkurat at ramme over.

1-en-halv-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme