Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Dansk Light, Harboe (Det tynde øl fra Fakta VIII)

– Dansk Vand

Dette er den sidste øl i Faktas ‘Dansk’-serie, og som de faste læsere ved, har testen af discountkædens eget mærke fra Harboe været alt andet end en fornøjelse. Jeg valgte at gemme det, jeg formodede var det værste til sidst – og på det punkt blev mine forventninger så sandelig indfriet.

Før jeg nu går i gang, mener jeg dog, det må være på sin plads, at jeg først kort gør rede for, på hvilke forudsætninger, jeg anmelder letøl som denne. Jeg har kigget en kollega udi ølbloggeriet over skulderen for at samle lidt inspiration til, hvordan letøl bedst anmeldes. Min (ny)norske kollega har anmeldt mange alkoholfrie øl, og synes at betragte dem som en særlig kategori. Således anmeldes øllene typisk ud fra devisen om, at han på forhånd forventer tyndere øl, når der er tale om alkoholfrie eller -lette øl.

Dette har jeg ikke tænkt mig at gøre. En øl må kunne stå for sig selv og have værdi i sig selv uanset hvor meget alkohol, der måtte være eller ikke være i den. Samtidig findes der mange forskellige typer alkoholfrie eller -lette øl. Fx indeholder KB Julebryg mindre alkohol en nærværende light-pilsner, og jeg kan allerede nu afsløre, at førstnævnte smager af endog overordentlig meget mere end sidstnævnte. Hvis en hvidtøl kan score så højt som KB Julebryg, kan jeg ikke se, hvorfor de alkoholfrie/-lette øl skulle behandles anderledes overbærende end de konventionelle øl. De lette øl vil derfor blive betragtet og behandlet på lige fod med de konventionelle øl. Det vil i virkeligheden også give dem bedre muligheder for at overraske positivt frem for at starte i en anmeldelse med et forspring.

Og så fremdeles starter dagens 2. anmeldelse.

Harboe påstår, at Dansk Light er en pilsnerøl. Jeg har min tvivl. Det kan godt være, den ligner på den bleggule farve, men allerede skummet peger i en anden retning. Det falder med en hastighed, der er sammenlignelig med tyngdeaccelerationen ved Jupiter. Nu kan pilsnerøl ganske vist godt have skrøbeligt skum, men dette skum er godt nok toppen (eller snarere bunden).

Smagen er en udfordring at beskrive. For hvordan skal man beskrive noget, der ikke er der? Man opdager hurtigt, at brygget ikke rigtig smager af noget. Så man prøver lidt mere, hælder mere i ganen, og man smager og smager og – lige lidt hjælper det. Den smag af øl, der er, er i bedste fald flygtig. Reelt smager en Dansk Light vitterlig mere af vand end af øl, og det eneste, der får den til at adskille sig fra postevand, er den tilsatte kulsyre, der dog ikke gør mere for den, end at få den til at føles som en danskvand.

Måske ville Dansk Vand være et mere passende navn for denne fuldkommen ligegyldige og absolut tyndeste af Faktas tynde øl.
0-stjerner

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!

1 Comment

Add a Comment
  1. Kan faktisk meget godt lide den😀 men kunne godt tænke mig noget andet øl med samme procenter har støvsuget internettet man kan ikke rigtig finde noget ved du måske hvor man kan få fat i noget med mere smag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme