Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Dansk Classic, Harboe (Det tynde øl fra Fakta VI)

– Vand med ølessens

Jeg smagte på denne øl, med en anden øl i baghovedet. Da Carlsberg i sin tid leverede discountøl til Fakta, fyldte de nemlig Carlsberg Hof (eller som det hedder i dag “Premium“) på de flasker, de leverede til Fakta, de samme flasker, der dengang også hed Dansk Pilsner. Det gav forbrugeren alle tiders mulighed for at drikke discountøl af en lidt højere kvalitet, end de øvrige supermarkeder kunne byde på. Og alt andet lige smager en Hof bedre end hvad jeg ellers har testet af discountøl indtil videre (tjek selv distributionen af stjerner).
Jeg har på samme måde haft denne emballage mistænkt for i virkeligheden at have indeholdt Harboe Red, men er kommet til den konklusion, at det nok næppe er tilfældet. Ved gennemlæsning af Red-anmeldelsen må jeg konkludere, at de positive toner, jeg nødtvungent måtte slå an der ikke kan slås an i dagens anmeldelse. Dansk Classic – parallelprodukt eller ej, når ikke engang Harboe Reds i øvrigt ikke særligt imponerende højder.
Dansk Classics uprætentiøse, lidt mørkegule farve antyder da heller ikke ligefrem kvalitet, i øvrigt lige som det hurtigt retirerende hvide skum. Duften er af sød humle – så vidt en bouquet da overhovedet kan opfanges.
Øllet smager først og fremmest tyndt. Jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt det smager mest af vand eller af øl, men i det mindste byder smagen da ikke på ubehagelige overraskelser som Dansk Pilsners surhed og metalliske bismag. På den anden side den letbitre humlesmag – som ovenfor antydet – meget svag og kan faktisk kun lige anes på bagtungen som en distræt til uengageret prikken, før øllet forsvinder ned i svælget. I bevidstheden stander den ganske kort, som en indifferent, diffus eftersmag af discounthumle og hengemt korn, hvorefter den også forsvinder ud af sind.
De ovenstående smagsindtryk kan forresten kun opleves, hvis man virkelig gør sig umage for at smage på øllet. Hvis man fx drikker øllet til mad, forsvinder alle smagsindtryk fra øllet, og man tænker uvægerligt, at et glas koldt vand ville have været mindst lige så forfriskende. – Nej, det er bestemt ikke Harboe Red, der gemmer sig bag emballage og brand. Det kunne man have ønsket, og det er bestemt ikke tit, at man hellere ville drikke Harboe Red end en anden øl.
Den opmærksomme læser vil måske have opdaget, at bloggen midlertidigt har skiftet navn. Jeg tænkte, at det nye navn var mere passende i hvert fald så længe det nuværende tema er i gang. Så må vi se, om tiderne skifter, og jeg får min tillid til den danske øldistribution tilbage. Lige nu ser et ikke for lyst ud, selvom nogle enkelte synes at have fattet, hvad det hele drejer sig om.
1-stjerne
Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme