Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Crusher, The Alchemist

2016-08-22 17.17.58Ah! Brutal!

Jeg er nået til den tredje og foreløbig sidste øl fra The Alchemist. Dermed slutter eventyret om Martin Guldhammers eventyrlige hjemrejse fra Vermont. Den slags rejseskildringer er der helt klart for få af her på bloggen, så hermed skal lyde en opfordring til ølentusiasterne derude: Enhver god historie, der knytter sig til eventuelle bryg, der sendes til nærværende blogger, er hjertens velkomne. Mennesket lever trods alt ikke af øl alene – der er også alle de gode oplevelser.

Vel – Crusher er endnu en IPA. Den genre klarer amerikanerne sig jo som bekendt ganske godt i, og i særdeleshed det Vermont-baserede bryggeri, som dette bryg og de tidligere anmeldte ‘Focal Banger‘ og ‘Heady Topper‘ kommer fra. At stifte bekendtskab med The Alchemist har faktisk været en af de virkelig store oplevelser her på bloggen. Ikke mindst fordi Focal Banger fik vippet den tidligere ‘bedste øl, jeg nogensinde har prøvet‘ af pinden.

Så forventningerne var fortsat i top, da denne dåse blev åbnet. I modsætning til de to andre, anbefaler bryggeriet denne gang ikke, at øllet drikkes af emballagen. Man tænker sit, når det dyborange bryg med det frodige, hvide skum skænkes, og bouquet af stikkende gran, søde, milde appelsiner og frisk grape breder sig aldrig så lifligt i hele lokalet – er der virkelig aroma tilbage i brygget efter den omgang?

Men dét er der (som et ekko af Tim og Gordon). Så rigeligt endda. Humlen river som frisk grantræ, fældet med en sløv økse, skåret med en rusten sav og høvlet med en ujævn, hakket høvl. Træet er fuld af små, smagsfulde, flænsende splinter med modhager, der går lige i tungen, og sætter sig fast dybt inde.

Det er et brutalt humlebryg, der med sin ledsagende smag af grape ikke glemmer også at være aromatisk. Men humlen – den rå, brutale, krasbørstige – ja, nærmest afstumpede humle spiller ikke bare førsteviolin, men i hvert fald også anden- og tredje-. Men brygget er samtidig af et format og vældighed, så det kan bære det.

Det ser man ikke så tit.

Tak for skænken, Martin – og tak til Paul for at være forbindelsesled mellem Martin og mig. Lad det endelig ikke være sidste gang, et sådant arrangement kommer i stand!

5-en-halv-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 28. august 2016 — 11:26

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme