Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Ceres Top Pilsner, Royal Unibrew

1-stjerne

Top Pilsner fra Ceres, der i dag er blevet opslugt af konglomeratet Royal Unibrew, er Århus’ lokale bryg. Ja – i denne globaliserede tid er det jo ikke mere lokalt, end at produktionen er blevet flyttet til et af Royal Unibrews centralbryggerier, der ikke ligger i Århus. Men mærket består ikke desto mindre.

Særligt ved denne øl er det lave indhold af humle, der mestendels er erstattet med majs. Ifølge Royal Unibrews hjemmeside skulle dette, kombineret med en højere gæringstemperatur, give mere frugtagtige aromakomponenter, og “derved opnår man en meget drikkelig pilsner” fortsætter de. Man må sige, at der er nogle ganske afgørende og dybsindige betragtninger, man får serveret på hjemmesiden. Det ville også være ærgerligt, hvis en pilsner kun var lidt drikkelig, eller måske endda udrikkelig.

Der er da ganske givet også mere fylde og aroma, end i f.eks. den Grøn Tuborg, jeg drak forinden. Humlesmagen er til gengæld tam – hvilket nok skyldes det lave indhold af humle, hvis ulemper marketingsafdelingen på Royal Unibrew åbenbart er mere karrige med at udbrede sig om.

Der er ikke meget mere at sige om denne danske standardpilsner, der ligesom sin fætter hos Tuborg bestræber sig på at være så lidt karakterfuld som overhovedet muligt – igen for ikke at skræmme kunder væk med forstyrrende indtryk, såsom smag.

Ceres Top kan fås i supermarkeder og Kiosker i Århus og andre dele af Midtjylland – og ellers ikke rigtig nogen steder. Og det er godt det samme, for det eneste man går glip af, hvis man ikke jævnligt frekventerer det østjyske, er en genudsendelse af alle andre kedelige danske standardpilsnere. Til trods for majs, lokalpatriotisme og at bryggeriet angiveligt er leverandør til det Kongelige Danske Hof.

Med andre ord har de altså en udsøgt ligegyldig smag for øl i Kongehuset.

– Men det er da meget godt at vide, at mine skattepenge går til billige standardøl. Tænk om de drak gode specialøl på Amalienborg – med de priser producenterne tager herhjemme, ville selv jeg som garvet socialist begynde at bekymre mig om skattetrykket.

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 20:56

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme