Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Ceres Jule-hvidtøl, Royal Unibrew

… vs. KB-Juleøl

Til de sidste julekager (ikke julegodter, for køkkenskabet bugner stadig af figner og nødder), en hjemmebagt Christstollen, nød jeg julens sidste nisseøl fra Ceres. Min lokale fakta havde hentet et parti hjem, som blev solgt for en slik, og hvor det dog ærgrede mig, at jeg ikke købte to six-packs i stedet for kun én, for få dage senere var der udsolgt af det sliksøde bryg.

Så måtte jeg over i kiosken og betale ågerpriser for KB-Juleøl, der som bekendt blev anmeldt sidste jul. Men behovet for julehvidtøl synes nu alligevel at have været dækket adækvat, eftersom jeg først nu, længe efter at julen definitivt er forbi, har fået gjort kål på beholdningen.

Jeg kan jo ikke stå for det mørke, sliksøde stads med det gyldne, sodavandsagtige skum og den karamelagtige duft.

Og med resterne af Christstollen spredt ud på en stor tallerken, rosinerne klistret ind i flormelis og marcipanen der blander sig med søde kage – og så et skvæt Ceres Jule-hvidtøl til. Smagen er karamelagtigt sukkersød med sodavandsagtigt brus. Den ledsages af en let humlebitterhed ved mandlerne, men overordnet er det helt klart de søde nuancer, der dominerer.

Den er derfor også både sødere og mindre fyldig end KB-juleøl. Det er faktisk tydeligt, at Ceres Jule-hvidtøl snarere er en øl til teenagere end en nisseøl til voksne. KB-juleøl vinder over Ceres Jule-hvidtøl, men de to øl ligner dog så meget hinanden, at det ikke kan aflæses på min karakter. Jeg til fals for begge dele, og lapper det under alle omstændigheder i mig som slik.
3-en-halv-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 10:54

3 Comments

Add a Comment
  1. Angående Ceres: Har du nogen erfaring med Ceres som virkelig dårlig for maven? For et par uger siden drak jeg en Ceres, og fik det omgående dårligt, og fortsatte med at have kvalme den følgende nat. Jeg tænkte at den måske havde været for stærk, men jeg har da drukket andre stærkøl uden at få den virkning. Det har undret mig meget…

  2. Nej, jeg har ikke haft den slags dårlige erfaringer med Ceres’ øl – hverken generelt eller bare én gang.

    Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvad der kunne være sket, men hvis du er sikker på, at det var øllet, så kunne du jo kontakte bryggeriet. Det kunne jo være en hel sending, den var gal med, og så er det klart bedst for både forbrugere og producent, at man får det af markedet så hurtigt som muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme