Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Carls Bock, Carlsberg (Det nye Carlsberg IV)

– Det var bedre …

Jeg er gået videre med Carlsbergs testøl, og har valgt at tage dem slavisk i den rækkefølge Carlsberg selv anbefaler. Dermed er jeg nået til Carls Bock, som blev nydt til endnu en omgang nydelige tortillas, hvis fyld var resten af den stegeso-tilberedte kylling fra dagen før. På forhånd havde jeg som bekendt luret Ole Madsens anmeldelser i Ekstra Bladet, og ud fra hans anmeldelse ville Gylden, som han bryder sig mindst om (og som jeg derfor gruer en kende for), nok passe bedre til mexicansk mad end denne øl. Men jeg tog mig i det, for efter at have fundet mig i noget af det tyndeste og mest ligegyldige sprøjt jeg har prøvet fra Carlsbergs side, trængte jeg virkelig til noget ordentligt. Og faktisk anerkender jeg heller ikke præmissen om, at man til tortillas og lignende skal drikke Corona-agtigt sprøjt. Hvorfor gøre god mad dårligere, fordi nogle hovedrige bryggerier i deres reklamer påstår, man skal?
Og denne gang blev jeg ikke skuffet. Carlsberg Bock lægger ud med en ravgylden kulør, næsten rød, når man holder glasset op mod lyset. Skummet er dybgyldent, næsten lysebrunt. Det bobler meget og falder hurtigt, men ser pragtfuldt ud. Duften afslører syrligt-søde toner, ristet malt og karamel blandet med græs og lime. Det syrlige skæmmer ikke duften, men komplimenterer nydeligt maltsødmen.
Det er især tonerne af karamel og ristet malt, der mærkes i smagen. Carls Bock smager faktisk rigtig meget af søde maltbolsjer. Syrligheden genfindes ikke i smagen, og det er, når alt kommer til alt, nok også bedst. Brygget er tilmed ganske fyldigt og smager rigtig krydret, med noter af lakrids, nelliker og anis, kombioneret med en aroma ved mandlerne, der ikke er ulig en god whisky eller et rigtig godt glas rødvin. Krydringen får en til at tænke en smule på jul. Eftersmagen er intenst humlebitter uden at blive krasbørstig. Det er utroligt, hvad man kan lave med vand, gær, malt og humle – for det er nemlig lige præcis hvad dette bryg indeholder – og intet andet.
Carls Bock er en suveræn favorit til at få min stemme ved ølvalget, og det tør jeg sige uden tøven, inden jeg har smagt den sidste af testøllene.

5-stjerner

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme