Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Bukkejagt, Raasted Bryghus

Blidt Bambibryg …

Der lægges ikke noget aftrækkerfingre imellem i Raasted Bryghus‘ anprisning af deres ‘Bukkejagt’. Dansk malt, sydtysk perlehumle, fylde, sødme, karamel og jeg-skal-komme-efter-dig. Og det passer jo også godt ind i jagttemaet. Påstanden er, at den skulle være god til mørkt dyrekød – altså vildt, noget over i hjort/rådyr/dådyr/elg-genren. Ret beset er alt kød man spiser, jo et eller andet form for dyr, og hvorfor lige netop disse dyr, egner sig mere som dyr end andre, har altid undret mig.

Vel, dyrekød er noget med en masse krydderier, og tunge, svært mættende anretninger, hvortil mørkt øl ganske afgjort ville være passende. Nærværende bryg kvalificerer sig da også ved holde en lød, der er mærkbart mørkere end lyse mexicanske pilsnere eller hvis man skulle tage noget mere interessant – amerikanske IPAer. Faktisk er det ret mørkt, og tilmed ufiltreret, mens skummet må ærgre ved sin råhvide kulør. En vis aroma i bouqueten byder brygget da også på. Men dyrekrydderierne lader vente på sig. Malten dominerer med duft af kaffe, karamel og en smule røg. Men røg passer jo også til dyr – så helt ved siden af er det ikke.

I smagen dominerer kaffen, flankeret af fyldig kandis. Tager man store tåre, kan man også endelig presse nogle krydrede noter af enebær og rosmarin frem. Men det kræver altså et betragteligt kvantum for bare en lille krydderoplevelse, og at skylle brygget ned i det nødvendige tempo, er trods alt synd.

Trods alt – for vandelementet fylder også meget – for meget, men så alligevel ikke så meget, at brygget ligefrem må betegnes et bællebryg. Dertil smager det alligevel af mere, og jo egentlig også godt. Kaffe og karamel er jo slet ikke værst. Men den fyldige, cremede, krydrede og kilotunge oplevelse, der ville klæde kød af krondyr er der kun alt for svage antydninger af. Måske kunne det lige bruges til en letristet Bambi, men med blot en grillet Stampe oven i, ville brygget allerede føles for tyndt.
3-en-halv-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 10:28

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme