Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Bryggeri Skovlyst-Gate – Sidste nyt!

Så har Politiken breaket (er det ikke det, det hedder nu om dage) nyheden om Bryggeri Skovlysts vildledende markedsføring. Og de kan finde ud af det uden unødvendig kildebeskyttelse. Tak til Politiken for det, og der skal lyde et stort “ja det manglede da bare” til EPN, der først fik nosset sig sammen til at akkreditere de billeder, jeg havde sendt til dem, da jeg truede med en faktura. Kilden til historien, altså undertegnede, har de fortsat ikke gidet angive, men det gider jeg ikke gøre mere ved. Både fordi, jeg formentlig ikke får noget ud af det – de ændrer eller berigtiger ikke, med mindre sagen trods alt er mere alvorlig, og fordi jeg egentlig hellere stoisk vil konkludere, at det nok bare ikke bliver EPN, jeg tipper om den slags historier i fremtiden. Tilmed vil jeg give konklusionen videre som en opfordring til, at andre heller ikke vælger EPN som det første organ, man tipper, hvis man støder på anløben markedsføring. Men det er selvfølgelig i sidste ende læsernes egen sag.

For mit vedkommende anser jeg nu sagen for afsluttet. Jeg fik lavet et ordentligt rabalder, da jeg stak en pen i hjulet på Bryggeri Skovlysts lidt for velsmurte marketingmaskine. Om ikke andet har det nu foranlediget bryggeriet til at præcisere, at deres Amager Juleøl/Jul i Helsingør (m.fl.) ikke er forskellige lokale øl, men at kun etiketterne er forskellige. Min vurdering af opslaget er, at bryggeriet virkelig er blevet fanget på det forkerte ben og prøver at glatte ud. Det gør de med en halv indrømmelse, som om de virkelig mener, at de ikke vildleder, når de fremstiller øllet som en lokal specialitet, det ikke er. Hvorvidt deres spilfægterier og anløbne markedsføring er ulovlig er ikke op til mig at vurdere. Som nævnt tidligere har Aktive Forbrugere taget sagen op, og de kan gå videre med den slags meget meget bedre, end jeg nogensinde kommer til at kunne. Jeg følger selvfølgelig sagen, men indtil en eventuel afgørelse regner jeg ikke med, at den vil blive omtalt særskilt på bloggen her mere.

Stor tak til Kenneth Nivø for fremskaffelse af dokumentation i forbindelse med sagen her. Det er også hans billede af opslaget, jeg har lagt ind. Takket være ham, var det ikke nødvendigt at køre frem og tilbage mellem Helsingør for at indsamle billeder osv. Hans arbejde i sagen her har været lige så vigtig som mit eget, og jeg føler, at medierne i alt for høj grad har forbigået hans medvirken.

Kajs Ølblogs største triumf indtil videre er en realitet. Vel mødt til flere anmeldelser snarest.

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme