Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Brew Cat IPA, Ørbæk

Skotske BrewDog har åbenbart fået sig en konkurrent i form af danske Brew Caot, et fantombryggeri, som det økologiske bryggeri Ørbæk står bag (ifølge denne artikel på Beerticker). Brew Cat forhandles i Netto, og hvis navnet virkelig er tænkt som en udfordring (eller cadeau) til de skotske ølhunde, så forpligter navnet i dén grad. En god ting kan man dog allerede sige om Brew Cats øl, som ikke gør sig gældende for Brew Dog. Brew Cats øl er økologiske, ligesom det gælder for moderbryggeriets bryg.

Sød duft, omend humlet, traditionelt uden IPAens typiske rosenbouquet. Skummet er kridhvidt, tæt og klistret. Det falder langsomt og klæber til glasset i fedtede klatter.

Bitterheden er i hvert fald intakt. Tør lakrids, anis samt en smule røg afholder én fra at tage for store slurke, for det hele skal nydes … Rigtig nydes. Udover bitterheden prikker også kulsyren på tungen. For nogle vil det måske være lidt for meget, men selv synes jeg, det giver et rart, luftigt modspil til en ellers dejligt bitter øl.

Brew Cats IPA har alt hvad en IPA skal have, og så måske ikke så vældig meget mere. Men det gør ikke noget. IPA er på grund af in msarkante bitterhed en af mine absolutte favoritøltyper, og selvom Brew Cat måske ikke er en gave sendt fra julestjernehimlen, så rokker den ikke det mindste ved min opfattelse af øltypen. Den er samtidig billig, og uden at sige for meget, er den ikke bare god til prisen (omkring en flad 10’er) den er simpelt hen bare god.

Så skål og velkommen til fantombryggeriet Brew Cat. Man kunne måske godt have ønsket sig lidt mere fantasi i navnet, og lidt mere vovemod i øllets karakter, når nu navnet antyder en inspiration eller udfordring til skotske BrewDog. Men som øl i sig selv betragtet er der intet at klage over.
4-en-halv-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 10. juli 2016 — 23:23

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme