Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Brew Cat Dark Ale, Ørbæk

Ikke tiden eller pengene værd
Ørbæk har lanceret en række discountspecialøl til discountkæden Netto under navnet ‘Brew Cat’. Én af øllene er allerede testet her på bloggen med et ganske godkendt resultat. Discount behøver heller ikke at være skidt, når man tager de mange gode øl i betragtning, jeg gennem tiden har slæbt hjem fra Fakta.

Dark Ale er just dette, en mørk overgæret øl. Voldsomt mørk er den nu ikke – den er klar og rødbrun, så det er ikke ligefrem sådan, at den overkvalificerer sig til at være mørk. Den bruser kraftigt, og ender derfor med at ligne en fortyndet discountcola lidt for meget. Duften glæder i det omfang fravær af noget kan glæde. Den dufter med andre ord ikke fælt, men hvis dette er en kvalitet, er det den eneste kvalitet duften besidder.

Helt galt går det dog først i smagen. En syrligt-væmmelig smag af umodne blommer og fladt postevand rammer tunge og gane til almindeligt ubehag. Det er en formildende omstændighed, at selv syrligheden er diffus, så øllet ikke bliver decideret udrikkeligt. Det er og forbliver dog mislykket i sin komposition, det er fuldstændig uden fylde, og der er intet godt i smagen at komme efter, med mindre det ligegyldige, smagsforladte og småsure er attraktivt.

Brew Cats Dark Ale kunne måske sælge til diskoteks- og festfolket, der som bekendt helst vil have noget, der kan skylles hurtigt ned, uden at man  bliver generet af ligegyldige ting som smag og karakter. Vil man imidlertid øl, der smager af noget, og er en nydelse, bør man gå i en stor bue omkring dette bryg. Det er spild af tid, spild af penge og spild af armkræfter at slæbe den med hjem fra netto.

Køb hellere en Brew Cat IPA mere – eller få noget mere for pengene – køb en BrewDog Punk IPA i stedet. Nok er jeg langt mere kattemenneske end hundemenneske, men der er grænser for, hvad det skal betyde for, om jeg vil anbefale det ene bryggeri frem for det andet.

1-halv-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 21:10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme