Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Brekle’s Brown, Anchor Brewing Co.


Stabil levering fra Anchor Brewing Co.

Vi er nået til den sidste øl fra Anchor Brewing Co., som Fakta havde på hylderne før (og efter) jul. Anmeldelsen er skrevet frit efter hukommelsen, for de hastigt nedkradsede noter er for længst dematerialiseret eller afhentet af Lejre Kommunes renovationsafdeling.

Vel, der er tale om en mørk ale, en brown ale for at være helt præcis – deraf navnet. Ren skulle den være, brygget af malt, vand, gær og humle – ikke andet. Farven er ikke overraskende brun, med nærmest solgult, højt og brusende skum. Duften er sød, men gør ikke noget særligt væsen af sig.

Smagen er lækkert fyldig sød med dominerende toner af malt og en pikant chokoladeessens, der leverer fylden. Dertil en let æblesyrlighed, der i mundhulen dæmper den humlede eftersmag, der først rigtig melder sig i svælget og eftersmagen.

Det er klassisk og velkendt og ganske vellykket uden at indeholde de store overraskelser. Endnu engang en god begynderøl fra Anchor Brewing Co. Velegnet til det meste, og for den utrænede gane også en habil nydeøl.
4-en-halv-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 10. juli 2016 — 23:18

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme