Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

BøgeBryg, Bryggeri Skovlyst

4-stjerner

Øllene fra Bryggeri Skovlyst har været, om ikke en ørkenvandring, så alligevel en mindre skuffelse indtil videre. Flotte ser det ellers ud med det svenskinspirerede røde barakbyggeri i skoven med solnedgangen i baggrunden. Ren ødemarksidyl, men desværre har øllene ikke rigtigt formået at være noget ud over det sædvanlige.

Altså … Det kommer selvfølgelig også an på, hvad det sædvanlige er. De rager i kvalitet ganske sikkert rigtig meget op over almindelige danske standardpilsnere, men der skal som bekendt heller ikke så meget til. Mine forventninger rakte imidlertid længere end dette. Jeg havde faktisk forventet noget, der kunne konkurrere med gode danske specialøl. Sammenligner man med det øvrige udbud af specialøl i Danmark formår Bryggeri Skovlysts øl indtil videre ikke at imponere. Det er på trods af sikker markedsføring og et overordnet meget interessant koncept med at inddrage skovens ingredienser i ølbrygningen.
Jeg glæder mig dog til at prøve flere af bryggeriets øl, for de gode intentioner fejler bestemt ikke noget, og måske har jeg blot været lidt uheldig med, hvad jeg har fået fat i. Jeg må også tilføje, at oplevelsen ingenlunde har været ubehagelig. Den har blot ikke helt levet op til mine forventninger.
BøgeBryg fra Bryggeri Skovlyst kæmper dog allerede ved skænkningen imod hele min kritiske indledning. Duften er frisk og fyldigt aleagtigt sød, og sammen med det cremefarvede skum varsler det en fyldig karakterfuld øl – et varsel, der holder.
Velourblødt og kærtegner den smagsløgene med en fyldig finish af aromatisk humle. Den har en solid, bittersød bund, med et sødt twist, der med i den tunge sødme springer op som en frisk alf og rammer ganen med en blomsteragtig sødme.
Det er en meget behagelig og venlig ale at drikke. Hvis man endelig skal beklage sig (og det skal ‘man’ måske ikke, men jeg kan som bekendt ikke lade være) er smagen måske en smule for let igen-igen. Eftersmagen er heller ikke nogen stor oplevelse, før øllet er blevet næsten lunkent. Men den kan, let smag til trods, stå udmærket selvom eftersmagen ikke lige er noget at skrive lange epistler hjem om.
Det søde twist kunne til gengæld godt passe med bøge- (og ege-) ekstrakt, der er denne øls særkende – deraf navnet. Så endelig kommer de særlige ingredienser til deres ret – det var tiltrængt.
Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 01:16

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme