Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Big Eye IPA, Ballast Point Brewing Co.

Prøv det!

Før jeg går i gang med dagens anmeldelse, vil jeg gerne rette eventuelt interesseredes opmærksomhed på min kære vivs seneste projekter. Hun har som bekendt en blog, hvor hun netop har bekendtgjort, at hun har udgivet sin første e-bog, der kan erhverves på Saxo. Bogen, der også har sin egen hjemmeside, handler om minimalistisk forældreskab, de mange faldgruber, vordende forældres vej er så fuld af, og hvordan man undgår dem. Læs om, hvorfor man ikke nødvendigvis behøver anskaffe sig barnevogn, babyalarm, sengerand, voksipose, hagesmæk med mere – med andre ord, hvordan forældreskabet nemt gøres mere simpelt og overskueligt. Jeg kan anbefale bogen og ideerne varmt. Jeg har i forening med min kære viv afprøvet og ladet mig begejstre af de minimalistiske ideer.

Og i den anledning drak jeg dagens øl:
Big Eye IPA fra Ballast Point Brewing Co. er Købt i Fakta, Njalsgade, som del af det store og fine udvalg, de i øjeblikket har af amerikansk specialøl. Noget af det ser ud til at være et ‘arvet’ restoplag fra Kvickly, der indtil for nylig havde nogle af de samme øl på hylderne. Noget tyder på, at de har måttet vige pladsen for den netop igangskudte Ølfestivalg (sic). Denne begivenhed vender vi selvfølgelig tilbage til her på bloggen, men på et senere tidspunkt.
Endskønt det ikke er en af de øl, hvis bouquet øjeblikkeligt fylder hele rummet ved opknapning, kan man stadig få et udmærket indtryk af bryggets duft alene ved at anbringe snudeskaftet over flaskehalsen. Allerede her mærker man gran og nelliker. Når brygget er skænket ledsages disse aromaer endvidere af fennikel rundet af med en fyldig finish af vanille, roser og hyldblomst. Bryggets visuelle indtryk skuffer heller ikke. Det er et kobber- til rustrødt bryg med højt, gyldent marengsmasseskum, der kun falder langsomt, og klæber til glasset – først i små fnug, siden i brede bræmmer efterhånden som brygget nydes.
For nydt bliver det. Brygget bliver ikke bare drukket eller smagt. Ligesom duften, er smagen kompleks. Det er ikke bare en bitter IPA. Det er en krydret IPA, der ikke bare dufter, men også smager af gran, fennikel og nelliker. En antydning af gær giver brygget den hidsighed, der må forventes af en IPA, men dens kompleksitet og kraft til trods, virker den alligevel overvejende venlig. Føj dertil et let, tørt lakridspulverindslag, med en sød afrunding af hyldeblomstsødme, der også giver brygget den nødvendige fylde for ikke bare at være en krydret øl, men også en fyldig øl, der smages med hele munden.
Lad mig blot fremhæve mandlerne, hvortil eftersmagen klæber sig længe efter det sidste bryg har passeret svælget. Her mærkes især det krydrede og alligevel blide og venlige indslag af gran, der som en rød tråd bærer smageren igennem rundvisningen til de mange smagsoplevelser, som dette bryg alene byder på. Det er sandelig ikke hver dag, man prøver en øl til et par og tyve kroner af denne kvalitet. Stor ros til Ballast Point for endnu engang at gøre alle fordomme om, at amerikansk øl er kedeligt og tyndt fuldstændig til skamme – og til COOP og fakta for at have dette pragtfulde bryg på hylderne.
Så nu, hvor indlæggets begyndelse med rette kunne beskyldes for at være at kategorisere under reklame, lad også slutningen henlede tankerne på reklamemediet, idet jeg vil komme med en opfordring til, hvad man bør gøre med nærværende bryg: Prøv det! Prøv det!

5-en-halv-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 10. juli 2016 — 17:44

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme