Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Anchor Steam Beer, Anchor Brewing Co.

Gode, omend ufarlige takter
Anchor Steam Brewing Co.’s bryg var en del af Fakta Hvalsøs specialøludvalg før jul. Tre forskellige var der, de kostede en formue, så jeg bed i første omgang tænderne sammen, lukkede øjnene og tænkte på fædrelandet (Nordfrisland Nordfrisland Nordfrisland …) Et par dage senere var jeg i Fakta igen, hvor jeg kunne se, at der nu kun var to slags tilbage, og endnu engang bed jeg tænderne sammen, og købte de to resterende slags for alt for mange penge – over tyve kroner for 0,355 l. (det er mængden i flaskerne på amerikanskproduceret øl, da man måler i ounces eller et eller andet andet uforståeligt, fordi man stadig anser metersystemet for djævelens værk på de kanter) og ærgrede mig samtidig over, at jeg ikke bare havde købt dem alle tre med det samme.
Og efter jul fandt jeg så den sidste af dem – den der havde manglet hin dag i december – i en restbunke af spotvarer, der stod til at blive kasseret. Endnu engang bed jeg tænderne sammen, og lagde en snedig plan om at lukke øjnene, når flasken blev slået ind, kombineret med aldrig at kigge på bon’en, for jeg forventede ikke, at øllet var faldet i pris blot fordi det nu stod i en rodebunke af spotvarer, der snart nåede sidste salgsdato.

Men denne, og Liberty Ale, er fra det første køb tilbage i december. Det er en ravfarvet sag, med et noget skrøbeligt, gyldent skum. Duften er noget syrlig men med en lindrende biduft af chokolade og farin.

Smagen er også ovre i det syrlige, men uden at det ødelægger den samlede oplevelse, for også her spiller de formildende omstændigheder i form af sødere noter ind, man aner karamel og krokant i let samspil med chokolade. Når brygget krydser grænsen til svælget tager bitterheden over – den var tiltrængt – den er præget af pilsnerhumle og nødder, og giver brygget en overvejende pilsneragtig karakter.
Det er en mild pilsneragtig sag, hvor bitterheden ikke er for markant, og hvor de søde toner gør det hele til en rar, velafbalanceret, blød og venlig oplevelse … jep! I gættede det, en ditto småkedelig en af slagsen. Det er ikke en øl for kendere, men måske endnu engang en god øl til de alt for mange, der langsomt skal vænnes til specialøllenes lyksaligheder.

4-stjerner

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 25. november 2020 — 17:04

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme