Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Ærø Påske Ale, Rise Bryggeri, Påskeøl 2012 IX

Jeg har gemt de påskeøl, jeg regnede med var bedst, til senere. Senere er så nu, hvor man vil kunne se, at de tre sidst anmeldte øl er en økologisk øl fra Thisted, en Krenkerup og nu en øl fra bryggeriet, jeg udråbte til at være min største nyopdagelse sidste år, Rise Bryggeri fra Ærø. Spændende er det, at de to sidstnævnte begge har vist sig at være mørke, og dermed ret utraditionelle for danske påskebryg.

Nærmere beskrevet er farven fint nøddebrun med gyldentbrunt skum, ledsaget af en duft af modne æbler og blommer. Duftindtrykket minder mig mere om efterårets høstøl, end sæsonens påskebryg.

Smagen er på den bitre side med en fyldig, nødde- til træagtig humle, ledsaget af en habil karamel- og maltsødme. Skønt alkoholprocenten ligger under de fleste andre påskeøl – ja, med sine 5% under de fleste guldøl (der typisk holder 5,6%) har øllet alligevel en markant alkoholkarakter, der er med til at give øllet fylde.

Men trods det gode humle/karamelindtryk ender det alligevel med at være en – om ikke kedelig, så i hvert fald genkendelig omgang. Der er intet nyt under forårssolen i denne øl, og eftersmagen mangler nærmest helt.

Det er ikke en øl til en topkarakter – den må nøjes med bare at få en god karakter i stedet.
4-stjerner

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme