Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Årets Nye Bryggeri 2015

2015-06-11 16.06.30Med risiko for …

I dag kårer vi ølbloggere Årets Nye Bryggeri. Indtil for få minutter siden havde jeg – uden gas – ikke den ringeste anelse om, hvilket jeg skulle vælge, og var på nippet til at skrive netop det, og undlade at kåre nogen.

Men så kom jeg på andre tanker, da jeg pludselig kom på en kandidat.

Men kandidaten indebærer risikoen for, at jeg blamerer mig. Der er nemlig ikke tale om et dansk bryggeri, og jeg kan se, at mine bloggerkolleger udelukkende nominerer indenlandske bryggerier. Kategorien hedder dog “Årets Nye Bryggeri” og ikke “*Årets Nye Danske Bryggeri”, “*Årets Danske Nye Bryggeri” eller for den sags skyld “*Årets Nye Bryggeri i Danmark”.

Så jeg vælger at søge udenlands uden frygt for at bryde regler eller intentioner (eller i hvert fald ikke regler), og her kommer så den næste anstødssten: Jeg ved faktisk ikke, om det bryggeri, jeg udnævner er et nyt bryggeri, grundlagt i indeværende år. Det er umuligt for mig at finde et årstal på bryggeriets hjemmeside eller på diverse Wikipedia-sider … Men når nu det er umuligt at finde noget som helst om bryggeriet andre steder end på bryggeriets egen hjemmeside, så tyder det på, at bryggeriet vel ikke kan have så lang tid på bagen.

OG – for nu at bøje reglerne som var de af gummi: Kategorien hedder “Årets Nye Bryggeri” og ikke “Årets Nye Bryggeri fra indeværende år”. Aha! Man kan altså godt vælge et bryggeri, som er flere år gammelt – det skal bare i indeværende år stadig være relativt nyt … og hvad er nyt?

Solen, fx, er en relativt ny stjerne – især i betragtning af alle de år den har tilbage – først som rød kæmpestjerne, så som hvid dværg, og efter det som sort dværg – jamen i det perspektiv har Solen jo dårligt nok forladt sit mødrene ophav endnu! Så hvis bryggeriet ikke er fra i år, så vil ingen regler på det punkt heller blive brudt, da jeg i forvejen – helt selv – har bøjet dem så tilstrækkeligt.

Og for nu at trække spændingen lidt mere, og for at sikre, at læseren får trukket endnu en hårtot ud af hovedbunden, mens han/hun/den/det sammenbidt vrisser “så kom dog for helvede til stykket!” så vil jeg, når jeg lige om lidt er færdig med at kommentere, at jeg trækker tiden ud, ved at skrive selvrefererende tekststykker om det, jeg selv skriver lige nu, efterhånden nå til det vigtigste – ja, vel selve POINTEN med dette indlæg … Min udnævnelse af Årets Nye Bryggeri …

… er I klar…?

… uha, det er spændende, ikke…?

… kan I holde det ud …?

… hvis du allerede har kigget i bunden af indlægget, fordi du ikke gad læse alt det sludder, idioten skriver, fortænker idioten dig intet …

… vinderen af nomineringen som Årets Nye Bryggeri er …

… [trommehvirvel]

…[Bækken!]

Doctor Brew

 

Det Polske Bryggeri kastede et ordentligt læs øl i nakken på mig omtrent på det tidspunkt, hvor bloggen kunne fejre sit femårsjubilæum. Det er nu ikke derfor, de er mit bud på årets nye bryggeri, men fordi øllene faktisk var rigtig rigtig gode. Desuden kunne bryggene aflive nogle udbredte fordomme om Polen – nemlig at det meste fra det land er gråt, beskidt og smager af kål.

Det er ikke tilfældet hvad øl angår. I hvert fald ikke, når det kommer fra dette bryggeri.

Læs hvad de andre bloggere mener her:

Ulkløb Blog

Rookiebeers

Triplehead

Rock on Beer

No BS Brewing

Ousen om Øl

Beertalk

Humle & Mad

Højt Skummende

Humulus Lupulus

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 16. december 2015 — 18:22

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme